Corian bordplader

Køkken

Selvom Corian godt kan lyde som et materiale man graver ud af et bjerg, så er det faktisk ikke tilfældet. Corian er et helt specielt materiale – et såkaldt akrylkomposit. Det består af en kombination af mineraler og akryl, hvilket giver det en utrolig hårdfør og stærk natur.

Navnet Corian er altså et varemærke på lige præcis denne kombination af akryl og mineraler, som er blevet meget populært i Skandinavien specielt, men også andre steder i Europa. De kræver en smule vedligeholdelse, for at de holdes rene og holdbare, men intet mere end man kan forvente af en ganske almindelige bordplade af andre materialer.

Vi ser nærmere på de populære bordplader og deres kendetegn i denne artikel. 

Kendetegn og fordele ved Corian

Bordplader som produceres under navnet Corian har nogle specielle kendetegn. Det kan til forveksling godt ligne granit, men det er det naturligvis ikke, selvom der er mineraler at finde i pladen. Bordpladen har en hvis modstand over for varme og kan godt holde til meget lav varme, men hvis det kommer over de 100 grader, så begynder pladen at tage skade.

En sådan bordplade er meget homogen i dens opbygning. Det betyder, at man ikke som i f.eks. træ vil se uregelmæssigheder, men derimod en mere ensformig plade.

Corian plader har den store fordel, at de er ret hårdføre. De kan holde til de fleste ting, hvilken gør dem meget velegnede i et køkken, da det også gør dem nemme at rengøre. Skulle det ske, at man får ridset sin bordplade, så er der heldigvis råd for dette. Man kan nemlig nemt slibe materialet op igen, så det ser ud som ny, uden at skulle lave et større indgreb.

Læs også: Opsætning af køkken

Rent økonomisk, så kan man vurdere om Corian er en fordel men man kan argumentere for, at det er. For kvalitet og pris hænger nemlig ret godt sammen, når det kommer til bordplader og det er specielt at se i lige præcis dette materiale. Det er nemlig en smule dyrere end så mange andre plader, specielt hvis man sammenligner med træ, men rent kvalitetsmæssigt, så kan den måle sig med den industrielle stålplade, samtidig med, at materialet er en fryd for øjet.

Den store fordel ved dette materiale er altså, at man får ”the best of both worlds”. Man får det lækre design, som mineralerne og akryl er medvirkende til, men man får stadig den hårdføre og hygiejniske kvalitet, som virker i kraft af denne kombination af de to materialer.

DMCA.com Protection Status