Derfor skal du vælge en oppustelig redningsvest

Børn i redningsveste

I Danmark og i det danske farvande, er det lovpligt, at have redningsveste om bord på en båd til alle – og i nogle tilfælde, er det også lovpligtigt at bære dem. I stedet for at gå rundt med en stor og tung redningsvest, er der nogle gode alternativer – f.eks. en oppustelig model.

Danmarksindekset ser nærmere på både hvad reglerne siger og hvorfor det er en rigtig god investering, for sikkerhedens skyld. 

En oppustelig redningsvest, fungerer næsten ligesom en almindelig redningsvest. Den eneste forskel er at du skal trykke på en knap – og så vil den blive pustet op – i løbet af ganske få sekunder. Og det er der uden tvivl en del fordele ved. Den store fordel er at du naturligvis ikke skal rende rundt med en stor, tung og klodset redningsvest.

Priserne på selvoppustelige redningsveste, er ikke meget højere, end priserne på de almindelige. Langt de fleste mennesker og virksomheder, køber i dag oppustelige redningveste. De andre redningsveste er gammeldags. Og netop derfor, er der også nogle der stadigvæk køber ikke-oppustelige veste –  fordi at de er gammeldags. På godt jysk kan man sige, at man ved ’de virker’. Typisk er det indenfor erhverv, at man køber sådanne modeller.

Hvorfor er det lovpligtigt?

I grunden kender du vel godt, det korte svar på det spørgsmål: fordi at når du er ude på havet, er dit liv på spil. Hvis der ikke er redningsveste om bord, hvad vil du så gøre, hvis du får brug for dem? Det vil være en ’træls’ situation at stå i – det er der absolut ingen tvivl om.

Netop derfor er det vigtigt, at du sørger for, at opfylde lovkravene. Mindst en redningsvest til hver person, der er ombord på båden.

Der kan selvfølgelig ligge en del ting, bag beslutningen omkring lovkravene ang. redningveste. Vi ved at sejler du udenfor dansk farvmande, er det ikke lovpligtigt mere. Der gælder nogle andre internationale regler og konventioner, som naturligvis også skal overholdes.

Du kan læse meget mere om sikkerhed og regler på søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvor kan jeg købe en oppustelig redningsvest?

Mange forskellige steder. Du har to valg. Enten køber du den på inernettet, eller også køber du den i en fysisk butik. Og hvilke butikker sælger så oppustelige redningsveste, tænker du nok. Der er der flere forksellige butikker, som gør. Som udgangspunkt er det butikker, som sælger bådudstyr. Du kan nogle gange finde dem på tilbud i andre butikker, men udgangspunkt må og skal være, at du tager ud i en butik der sælger både/kanoer’ og andre lignende ting. Så skal du nok finde noget.

Men en anden ting er, om du ikke skla købe det på internettet i stedet for. Der er absolut ingen tvivl om, at internettet er fuld af overrakselser – og på internettet, vil du enmt kunne finde et tilbud (om tilbuddet er godt, er svært at sige). Som udgangspunkt er priserne på internettet på oppustelige redningsveste, også noget lavere, end priserne er i en fysisk butik.  Derudover er udvalget på internettet, også noget større – end i de fysiske butikker, netop fordi at du nemt og hurtigt, kan kigge på flere forskellige webshops, der sælger bådudstyr ogoppustelige redningsveste.

God fornøjelse, i jagten på den perfekte oppustelige redningsvest.

DMCA.com Protection Status