Tendens: Opsving i dansk økonomi

Opsving i dansk økonomi

Efter flere år med tale om finansiel krise, tyder alt nu på, at Danmarks går en lysere økonomisk fremtid i møde.

Nogle af de vigtigste grunde til opsvinget i dansk økonomi er mere positive forbrugere, fald i ledighed, stigende eksport og positiv økonomisk vækst i en række af de lande, Danmark handler mest med.

Vi ser nærmere på de største årsager til opsvinget. 

Vækst i syv kvartaler i streg

Efter negativ vækst i næste alle kvartaler siden 2008, ser det nu lysere ud for den dansk vækst. I syv kvartaler i streg, er Danmark vokset, og meget tyder på, at den vil fortsætte med at vokse i 2015 og forhåbentlig også i årene efter.

Det skønnes desuden at væksten i BNP vil blive 1,7 procent i 2015 og 2 procent i 2016 ifølge eksperterne. Som tommelfingerregel skal BNP vokse med 2 procent, før man kan tale om en positiv økonomi, hvilke vil sige, at Danmark bevæger sig i den helt rigtige retning.

Forbrugertilliden er også stigende, hvilket blandt andet kan ses på det private forbrug i Danmark der er stigende i øjeblikket. Generelt ser de danske forbrugere mere positivt på markedet, hvilket har meget med opsvinget inden for boligområdet at gøre. Når forbrugernes boliger stiger i værdi, vil de naturligvis føle, at de har flere penge mellem hænderne og mere sikkerhed.

Opsving i udlandet hjælper Danmark

Men selvom opsvinget i dansk økonomi kan skyldes mange interne anliggender, er det også nødvendigt for så så lille en økonomi som Danmarks, at landene omkring os oplever samme fremgang.

Heldigvis har Tyskland også oplevet en økonomisk fremgang den seneste tid, hvilket gør det nemmere for os at handle med tyskerne. Det kan også tydeligt ses på væksten hos særligt de private eksportfirmaer i Danmark, som har kronede dage.

Den måske tydeligste indikator på opsvinget i dansk økonomi er fremgangen på arbejdsmarkedet. Siden midten af 2013 er over 38.000 danskere kommet i arbejde i den private sektor, hvilket har ført til at fald i ledigheden og en stigning i beskæftigelsen i Danmark.

Både væksten og beskæftigelsesfremgange forventes at fortsætte de næste år. Allerede de første kvartaler af 2015 peger på fortsat opsving, så hvis du og din virksomhed har haft nogle svære år på grund af finanskrisen, kan I godt trække på smilebåndet og nyde sommervejret, for dansk økonomi er allerede i et opsving, og alt tyder på, at det fortsætter.

Danlaan.dk skrev allerede i januar 2015 om at det går bedre for Danmarks økonomi og indtil videre har forventningerne holdt stik. Hos kan du ligeledes læse om hvad opsvinget betyder for den enkelte forbruger.

DMCA.com Protection Status