7 tips til at holde sig sund i julen

Danskernes sundhed

Julen er en fantastisk tid og en måned, som er højdepunktet for rigtig mange danskere. Det er bare ikke altid at realiteterne kan stå mål med forventningerne, specielt ikke hvis du ender med at blive syg undervejs.

Danmarksindekset giver dig derfor 7 tips til at holde sig sund i julen på forskellige måder. Der findes mange former for sygdom og ved at tage dine forholdsregler, kan du minimere risikoen for at du bliver ramt.

1. Husk det varme tøj

Du bør altid huske det varme tøj og være godt påklædt, da kulden ofte bliver undervurderet og det medfører hurtigt en forkølelse. Så sørg for at være påklædt i tilstrækkelig grad og husk på det gamle råd om, at du altid kan tage tøj af – du kan ikke tage det på, hvis det ligger derhjemme!

2. Få nok C-vitamin

I forlængelse af ovenstående, bør du sikre dit indtag af C-vitamin, for at styrke dit immunforsvar henover julen. December måned har ofte mange forkølelser og ønsker du at holde dig rask, bør du selv forebygge risikoen. Det kan du gøre ved at spiser vitaminpiller, masser af clementiner og andre madvarer med højt C-vitaminindhold.

3. Spis usundt med måde

Alle kommer til at spise usundt i december måned, der er simpelthen for mange godter og god mad, til at man kan undgå det. Men du bør gøre det med måde, så du ikke ender med at tage 5-10 kg på. Det kan hurtigt blive konsekvensen, hvis du ikke behersker dig i perioder og så er det hårdt at komme i gang igen.

4. Fokus på hygiejnen

Du bør have meget fokus på hygiejnen, for at undgå de mange smittefarer. Det indebærer at du skal vaske hænder hver gang, inden du spiser. At du er opmærksom på dem der er syge/forkølede og måske ikke går klistrer op ad dem.

5. Brug beskyttelse

December er en tid med mange julefrokoster og der kan altid foregår lidt af hvert. Vi ønsker ikke at være moralske dommere, eller fortælle dig hvad du bør og ikke bør gøre. Men vi vil dog give dig én vigtigt råd. Brug beskyttelse og undgå alle de ubehagelig konsekvenser der kan være ved at undlade præventionen.

6. Hold dig i gang

Du bør holde dig i gang henover julen, selvom det kan virke hårdt og det er der flere gode grunde til. For det første gør en aktiv hverdag at du nemmere kan holde vægten. For det andet er aktivitet med til at holde kroppen i gang, så den ikke går fuldstændig i dvale og det er derved markant nemmere at starte på arbejde igen til januar.

7. Hav respekt for nytårskrudtet

Man kan altid diskutere om nytårsaften bør regnes som en del af julen, ikke desto mindre er det en dag, hvor der notorisk sker mange ulykker i Danmark. Du bør derfor fyre nytårskrudt af med respekt for, den skade det kan udgøre.

Lad vær med at være skødesløs og tag dine forholdsregler, så du kommer igennem december med alle ben, fingre og arme. Du kan helt sikkert ikke bære hvor ærgerligt det vil være, at komme til skade.

DMCA.com Protection Status