Danmarks rigeste mennesker

Hvad er Danmarksindekset uden en top 10 liste over vores rigeste mennesker. Vi har derfor set nærmere på en top 10 over de rigeste personer i Danmark.

Den har ikke overraskende Kjeld Kirk Kristiansen og Lars Larsen i toppen, men hvilken placering indtager Mærsk-folkene? Det finder du ud af nedenfor.

Top 10 over de rigeste danskere

1. Kjeld Kirk Kristiansen

Legokongen Kjeld Kristiansen topper listen over Danmarks rigeste. Han er tredje generations chef for lego og forretningen kører glimrende, for magasinet Forbes rangerer ham som nummer 158 på listen over verdens rigeste personer, med en anslået værdi af 7,3 milliarder Dollars eller godt og vel 39 milliarder kroner.

2. Lars Larsen

Dyne Larsen har spredt sit tæppeimperium i store dele af verden, fra Grønland til Kina og næsten alle lande derimellem. Han åbnede i 1979 den første butik i Århus, hvor den stadig ligger i dag. Kæden spredte sig til Tyskland under navnet “Dänisches bettenlager”, og er siden blevet Danmarks absolut største internationale detailhandel.

3. Anders Holch Povlsen

Anders Holch Povlsen er arving til tøjimperiet Bestseller, og er god for 2,5 milliarder Dollars, som svarer til ca. 13 milliarder kroner. Troels Holch Povlsen startede ligesom dyne-Larsen med en enkelt butik i 70’erne, dog en tøjbutik i Ringkøbing i 1975. I 2001 overtog sønnen Anders Holch Povlsen ledelsen af Bestseller. Kæden har i dag over 2800 butikker i 46 lande.

4. Niels Peter Louis Hansen

Han er kendt for at holde sig væk fra rampelyset, men Niels Peter Louis Hansens  virksomhed, Coloplast, sælger udstyr til sygepleje i hele verden på massiv skala. Virksomheden er baseret i Humlebæk i Nordsjælland, og udvikler blandt andet katetre og stomiposer til sundhedspleje. Coloplast blev etableret i 1957, som følge af et samarbejde mellem en sygeplejerske og fabriksejeren Aage Louis Hansen, Niels Peters far.

5. Hanni Toosbuy Kasprzak
Danmarks rigeste kvinde, Hanni Toosbuy Kasprzak, er arving til skokoncernen Ecco efter hendes far, Karl Toosbuy. Hun holder sig for det meste væk fra røde løbere og paparazzier, men er kendt som stor fan af dressurridning, og for at være gode venner med prins Joachim. Ifølge Forbes.com udgør hendes formue næsten 5,5 milliarder kroner.

6. Bent Jensen

I 1907 blev virksomheden Christian Jensen maskinbygger grundlagt på Als, og i 1976 overtog grundlæggerens barnebarn, Bent Jensen, familevirksomheden. Han opfandt en genial forbedring til hans studiekammerats elektriske kørestol, en såkaldt lineær aktuator, og den forgyldte firmaet, som blev omdøbt til Linak i 1984.

7. Jørgen Mads Clausen

På 7. pladsen har vi endnu en arving og viderefører af familiefirmaet, nemlig Grundfos’ grundlæggers søn, Jørgen Mads Clausen. Han er uddannet akademiingeniør, og har har en MBA fra University of Wisconsin. I 1996 blev han administrerende direktør i termostatdynastiet Grundfos. Clausen familien er omkring 13,7 milliarder kroner værd.

8. Niels Foss

Foss Analytical A/S er en innovationsvirksomhed, som laver analysemaskiner til kontrol af fødevarer. Virksomheden blev startet af civilingeniør Niels Foss i 1956, og har i dag udviklings og produktionsfaciliteter i Danmark, Sverige og i Kina. Deres maskiner kan undersøge råmaterialer fra landbrugssektoren, sådan at fødevareproducenterne kan optimere produktionen.

9. Per Enevoldsen

Per Enevoldsen startede i 1982 en guldsmed på Nørrebrogade i København, og det er i dag et verdensomspændende smykkefirma. De producerer deres smykker i Bangkok, og sælger dem på alle kontinenter, undtaget Antarktis selvfølgelig.

10. Boet efter Mærsk Mckinney Møller

Arven efter den tidligere nummer 1 på listen, deles primært mellem hans tre døtre; Leise Mckinney Møller, Ane Uggla og Kirsten Olufsen, samt andre familiemedlemmer. Der findes et utal af fonde i rigmandens navn, der via forskellige klausuler betror store millionbeløb til medlemmer af familien.   

 

Opsummering

Der er altid mange om disse toplister, for hvordan opgør man en persons formue. Det er ofte svært, når de har mange aktiver bundet i deres Selskaber.

Der findes mange definitioner for det og derfor to forskellige top 10 oversigter godt være korrekte begge to. For et mere nuanceret billede af Danmarks 10 rigeste mennesker, kan du se denne top 10 over rigeste danskere, hvor ‘familieformuer’ er medregnet.

DMCA.com Protection Status