Dansk design

Dansk design har været igennem en stor udvikling, i løbet af 1900-tallet. Personligheder som Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Georg Jensen og Hans J. Wegner med flere, har alle bidraget til at få sat Danmark på verdenskortet.

Danmarksindekset.dk har set nærmere på Dansk Design og dets mange områder.

Dansk design har haft behov for dygtige og store personligheder, for at få skabt interesse internationalt. Gennembruddet er kommet og det betyder at nutidens designere har langt nemmere ved at komme frem med deres ideer og produkter.

Det er sågar skrevet en bog kaldet “Store Danske Designere” hvor følgende 10 personer fremtræder:

  1. Arne Jacobsen
  2. Børge Mogensen
  3. Kay Bojesen
  4. Kaare Klint
  5. Poul Henningsen
  6. Hans J. Wegner
  7. Finn Juhl
  8. Nanna Ditzel
  9. Poul Kjærholm
  10. Verner Panton

Danmarksindekset vil ikke se nærmere på hver og ens af disse, men vil derimod fokusere mere på Danmarks møbel -og smykkedesign.

Mange af ovenstående personligheder havde deres virke som anerkendte møbeldesignere. De har alle haft en væsentligt indflydelse på at Danmark fortsat er internationalt anerkendt for vores danske design.

Dansk møbeldesign

Navnene er allerede nævnt og der er ingen tvivl om at fra 1900 og 60-70 år frem, har Danmark været begunstiget af rigtige dygtige møbeldesignere, hvilket har medført en speciel interesse fra udlandet.

De danske industri har meget at byde på og dette “gennembrud” er en af årsagerne til at vi nu er langt fremme.

Ikke kun inden for møbeldesign, men ligeledes når det kommer til tøj -og smykkedesign.

Innovationen og inspiration spirer i fuld flor hos mange danske designere og meget af de startede med store personer som Arne Jacobsen og Børge Mogensen

Læs mere om danske møbeldesignere her.

Dansk smykkedesign

Smykker har været en del af menneskeheden igennem mange tusinde år og har derfor gennemgået en stor udvikling.

Ingen tvivl om at smykkemarkedet og produkternes design er markant pænere, moderne og sofistikerede, end tilsvarende for bare 100 år siden.

Georg Jensen har altid været et af de mest kendte danske brands i smykkebranchen. Kendt for tidløse designs og rigtig høj kvalitet.

Anno 2013 har Danmark rigtig mange dygtige smykkedesignere og udviklingen er rigtig positiv. Der er markant flere, end for bare 20 år siden.

Et klart tegn på at dansk smykkedesign udvikler sig i en positiv retning og at udlandet er opmærksomme på de dygtige smykkedesignere vi har i landet.

Signe Just, Julie Sandlau, Izabel Camille er bare nogle af de populære smykkebrands i Danmark.

Se mere om danske smykkedesignere og deres smykker her.

 

Har du en særlig interesse på området, kunne Dansk Design Center muligvis være en spændende hjemmeside at besøge for dig.

DMCA.com Protection Status