De kaffeglade danskere

Vi danskere er vilde med kaffen og ligger højt på listen over de mest kaffedrikkende lande i verden. Faktisk indtog vi en 4. plads ifølge rapporten “Kaffe, sundhed og sygdom” fra 2012.

Det er meget forskelligt hvilke typer kaffe vi vælger at indtage, men ingen ting er alle enige om, kvaliteten og smagsoplevelsen skal være i centrum.

Danmarksindekset har derfor set nærmere på dine muligheder for at finde kvalitetskaffe.

Sådan finder du kvalitetskaffe

Når du skal finde kvalitetskaffe, bør du altid gå efter de danske delikatesseforretninger. De har typisk et bredt og meget eksotisk udvalg af produkter i høj kvalitet.

Er du en passioneret kaffedrikker vil du hurtigt kunne smage forskel på disse varianter, i sammenligning med de billige standard produkter i supermarkederne.

Det kan i hvert fald være med til at give dig nye nuancer og smagsoplevelser, der kan virke forfriskende.

Skal der fremhæves en delikatesseforretning med kvalitetskaffe, må det være Chaya. De har ligeledes velsmagende te, lakrids og chokolade.

En anden velsmagende leverandør af kvalitetskaffe er Pascucci. De har primært italienske produkter, mens Chaya ligeledes har smagsvarianter fra Sydamerika, Afrika og en masse eksotiske lande.

Danmarks forbrug af kaffe

Der er flere rapporter over danskernes kaffeforbrug og konklusionen er altid klar; Vi er glade kaffedrikkere.

Vi drikker gennemsnitligt helt op til 4 kopper om dagen og det gælder både mænd og kvinder. Over 76 % af alle mænd og kvinder drikke faktisk kaffe og det er der mange gode grunde til.

Dels kan det give en mere frisk og effektiv arbejdsdag og dels er det vanedannende for manges vedkommende. Man kan simpelthen mærke, hvis man ikke har fået sin kaffe. Specielt hvis man er blevet vant til det over mange måneder.

Hvilken type drikker vi mest?

Det næste spørgsmål er så, hvilken type kaffe vi foretrækker at drikke. Er det den gamle og klassiske filterkaffe, stempelkaffe eller de nye smarte espresso varianter. Du får svaret her:

  1. Filterkaffe med 62,3 %
  2. Stempelkaffe med 8,3 %
  3. Instant pulverkaffe med 19,5 %
  4. Kaffepods med 3,1 %
  5. Espresso med 3,0 %

Kilde: Analyse Danmark

Resten er enten mere til cappuccino eller drikker slet ikke kaffe. Er du overrasket over fordelingen i forbruget, eller er det forventet?

Giv gerne din mening til kende via kommentarfunktionen under artiklen.

DMCA.com Protection Status