Den perfekte barnedåb

Som nybagt forældre er der mange ting at tænke på. En af disse er barnedåben. Danmarksindekset vil derfor gerne hjælpe dig på vej, med vores guide til den perfekte barnedåb.

Vi nævner 10 af de vigtigste ting du skal huske, så du kommer helskindet igennem dåben. Af religiøse årsager eller mangel på samme, er der desværre flere og flere, der overvejer at fravælge denne store begivenhed. Men hvorfor så ikke også vælge bryllup fra?

Barnedåben er ligeså vel en dansk tradition, selvom den i udgangspunktet er kristen, så hvis du gerne vil have at dit barn skal døbes, så samler vi her en masse gode råd!

Guide til at holde barnedåb

Hvis du sigter efter den perfekte barnedåb, så er det rigtig vigtigt, at du husker at lave en god planlægning over de aktiviteter, som kan indgå. Det er hel del, så får at gøre arbejdet lettere, så samler vi her de 10 vigtigste ting, du ikke må glemme.

De 10 vigtigste ting at huske

1. Præsten og kirken

Hvis du er troende kristen har du måske allerede en lokal kirke med én der tilhørende præst. Så er valget naturligvis klart, men ellers er det vigtigt at gøre sig overvejelser om hvad man vælge, både ud fra beliggenhed, men også efter typen, hvis det er vigtigt.

2. Tid og sted

Forhør dig med den valgte præst om hvornår vedkommende kan, men ellers skal du tænke på, hvornår det er mest bekvemt for dig/jer og gæsterne. Planlæg det i god tid, således at eventuelle efterfølgende restaurantbesøg eller lignende kan bestilles.

3. Dåbspåklædning

Husk at tænke på tøjet til selve dåben, men også hvilken påklædning og overtøj barnet skal have på til efter dåben.Hvilket tøj der vil være passende for Jer selv som forældre.

Som kvinde bør du bære en flot kjole og som mand er jakkesættet den eneste rigtige løsning. Det kan bare være svært at vælge det helt rigtige outfit.

For dine børn, gælder det om at finde den rette påklædning som gæst. Som barnet der skal døbes, vil de fleste familier have gamle dåbskjoler, der kan anvendes. Men som gæst, er du nødt til at finde noget flot tøj til dine børn.

4. Spise og drikkevarer

Dåben kan gå hen og blive en lang dag, så sørg for enkelte forfriskninger under dåben. Det er også en god idé at arrangerer mad enten via catering eller restaurant bagefter for hyggens og dagens skyld. Om det skal være aftensmad eller brunch skal overvejes, og hænger sammen med valg af tidspunkt.

5. Underholdning

Vil du selv holde en tale? Og hvad skal den i så fald indeholde? Du skal også huske at gøre plads i programmet til at andre får muligheden for at holde én.

6. Barnets alder

Jo yngre barnet er, des større er sandsynligheden for, at barnet sover gennem seancen, hvilket kan gøre det til en mere behagelig affære for alle. Samtidig kan der også være udmattende, hvis er barnet er for ungt.

7. Gæster

Hvor mange vil I inviterer, og hvem? Det er vigtigt at gøre det i god tid, både for gæsternes skyld, men også på grund af bestilling af lokaler og så videre.

8. Valg af faddere og gudforældre

Hvor mange faddere vil I have? Man skal have mellem 2 og 5 faddere, og alle må være døbt selv. Der skal også vælges gudforældre, som er de barnet skal bo hos i tilfælde af jeres død. En skræmmende tanke, men om ikke andet nødvendig.

9. Papirer

Du skal huske at aflevere barnets fødsels- og navne-attest samt jeres egne attester inden dåben. I skal også adresserne til fadderne og gudforældrene.

10. Budget

Til sidst er det selvfølgelig en vigtig opsummering af det hele at nævne, at I skal udregne hvad hele fornøjelsen kommer til at koste. Det kommer an på flere af de foregående råd, og det er vigtigt I har helt styr på denne del af planlægningen.

Brug for penge til barnedåben?

Det kan virke som mange ting der skal på plads til barnedåben og hertil kommer at det kan blive en smule dyrt. Den her begivenhed kan anses som værende en af de vigtigste i livet, både for dig som forældre, men også for barnet.

Så selvom I har et behov for penge til arrangementet, bør I ikke overveje at droppe det. Der er nemlig finansieringsmuligheder både på nettet og i banken. Du kan håbe på at banken er forstående og kan tilbyde dig en attraktiv rente. Det er den bedste mulighed.

Har de sagt NEJ eller afviser de dig, bør du undersøge mulighederne online. Her kan du med stor sandsynlighed låne de 15-30.000 kroner der bør være nok.

Online markedet kan være lidt af en jungle, så her er det vigtigt du starter med at danne dig et overblik først. Her kan lånesiden Termino.dk være til stor nytte.

Besøg dem for at komme godt i gang med låneansøgningen online. Den klare fordel ved Internettet er, at du kan underskrive låneaftalen med NemID og så er det mere ligetil at blive godkendt end i banken.

God fornøjelse med at få planlagt den perfekte barnedåb. 

DMCA.com Protection Status