Emhætten og filtertyperne

Emhætten er et elektrisk apparat der placeres over komfuret, for at suge luft og damp væk fra køkkenet. Når man koger kartofler eller ris, er det normalt at dampen stiger til vejret. Det kan give fugt, såfremt man ikke benytter en emhætte.

Emhætten er ligeledes nyttigt, hvis man ønsker at undgå, duften breder sig til hele huset. Det er ikke altid ønskeligt, at en hvidløgs -eller fiskelugt spreder sig til alle husets rum. Der findes emhætter i mange forskellige varianter og de benytter sig af filtre, til at sortere i det der suges op af den.

Typer filtre til emhætte

Der er flere typer filtre til emhætter, der har hver deres egenskaber og fordele. Der benyttes specielt 3 forskellige typer emhættefiltre:

Kulfilter
De er specielt velegnede for de emhætter, hvor luften ikke kan videresendes ud i det fri. Kulfiltre kan nemlig fjerne lugten fra luften, ligesom de er nemme at montere.

Den kræver nemlig ikke en udsugningskanal, hvilket en emhætte med metalfilter og polyesterfilter vil kræve. Omvendt skal du ikke forvente at der opsuges den mængde partikler.

Du skal være bevidst om at dette filter skal renses og udskiftes hvert år. Alt efter modellen skal du forvente at gøre det ca. 2 gange årligt.

Metalfilter
Et metalfilter vil typisk kræve en udsugningskanal, hvilket gør det betydeligt vanskeligere at montere emhætten. Det skal du derfor have med i dine overvejelser, inden du vælger denne variant.

Polyesterfilter
De hører til blandt de mindre hyppige varianter på markedet. De er lavet i polyester, hvilket gør at du får glæde af materialets fordele.

 

Hvilket filter du bør vælge til din emhætte, afhænger primært af om du har en udsugningskanal. Skal du have monteret en ny emhætte, bør du derfor opveje fordele og ulemper ved dette.
Du kan eventuelt tage en dialog med din udbyder, så du er sikker på at træffe det rigtige valg.

Brug for en helt ny emhætte?

Det er desværre langt fra altid man kan reparere emhætten eller nøjesmed at udskifte filtertyperne. Har du brug for en helt ny, bør du starte din søgning på nettet. Her er priserne lavest og det bliver ikke mere bekvemt for dig som forbruger.

Du kan nemlig let sammenligne priser og finde de gode tilbud på markedet. Det kan du ved at benytte de forskellige tjenester som Kelkoo og Pricerunner. Vi anbefaler altid du sammenligner og undersøger markedet, for at gøre dig selv en tjeneste. I sidste ende vil det medfører besparelser eller at du finder den bedste emhætte til prisen.

DMCA.com Protection Status