Forbrugslån i Danmark

Forbrugslån i Danmark

Uanset hvad det er,du står og mangler penge til, kan et forbrugslån være vejen frem. Et forbrugslån er en rigtig god mulighed for dig, der gerne vil låne penge og selv kunne bestemme, hvad du bruger dem til.

Pengene øger dit økonomiske råderum, så du kan realisere dine drømme, men husk at være obs på renten og omkostningerne. Vi ser nærmere på forbrugslån i Danmark i denne artikel, da det er en af de mest udbredte finansieringsformer. 

Hvor kan jeg søge forbrugslån?

Der er flere forskellige måder, at søge et lån på. Du kan både vælge at opsøge din bank for at få informationer omkring deres procedure ved et forbrugslån. Her vil du typisk skulle ind til et møde, fremlægge formålet bag, et månedligt budget og meget mere. Det kan hurtigt blive en længerevarende proces, men giver dig omvendt meget fornuftige renter.

Du kan også vælge at finde en låneudbyder online. Her kan du søge op til 500.000 kroner, alt efter hvad du behøver. Der er en lang række forskellige udbydere, der er klar til at hjælpe dig med et lån. Alle med hver deres krav og lånemuligheder for dig som kunde.

Du kan sammenligne og finde det bedste forbrugslån via FINDINO.

Sammenligningen er en vigtig del af ansøgningsprocessen, hvis du ønsker at finde et forbrugslån til et lav rente. Det giver dig et godt indblik i renteniveauer og krav hos de forskellige banker, hvorefter du kan ansøge, hos dem du foretrækker.

Det nye ÅOP-loft på 25% lægger heldigvis en begrænsning på, hvilke kreditomkostninger du kommer til at betale. Du vil opleve at mange af online bankerne har renteniveauer, der starter på et lavt niveau. Ifølge Økonomia har de billigste lån renter der starter fra 2,95%. Det er billigt!

Du skal dog være opmærksom på, at det er den individuelle kreditvurdering der afgører, hvilken rente du får tilbudt som kunde. Det kan variere fra udbyder til udbyder.

Hvordan bliver min ansøgning behandlet?

Når du har fundet ud af, hvem du vil tage forbrugslånet af, skal du ansøge om hos firmaet. De fleste steder skal du oplyse dine personlige oplysninger, og desuden fremsende en række dokumenter. Det er blandt andet legitimation, årsopgørelse og lønsedler. Derefter er det lånudbyderen eller banken, der tager sig af behandlingen og de tjekker om du opfylder deres krav.

Her er svartiden meget forskellig. På online markedet kan du blive godkendt inden for 15 sekunder, mens banken ofte er dage og uger om at vende tilbage. Svartiderne på nettet er ekstremt hurtigt og nærmest alle firmaer giver svar inden for 1 time. Når du modtager et tilbud retur, kan du nemt godkende det via NemID signaturen.

Hvor mange penge kan jeg låne?

Et forbrugslån er meget fleksibelt med hensyn til beløb. Det er mest hyppigt, at forbrugslån er på små beløb, men det er op til dig at vælge et passende beløb. Men husk hovedreglen om, at jo flere penge du større, desto svære er det at blive godkendt. Hos de fleste online banker kan du søge forbrugslån på mellem 10.000 til 500.000 kr.

Det er  forskelligt, hvor lang tid du har til at betale pengene tilbage. Løbetiderne kan være på alt fra 12 – 180 måneder og bør vælges med omtanke, så du kan betale de månedlige ydelser.

Vær opmærksom på gebyrer og ÅOP

Når du har valgt at tage et lån, er det vigtigt at være opmærksom på nogle faktorer. Fra tilbud til tilbud ændrer både gebyrer og ÅOP sig. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostning i procent, og varierer. Men det er altså et udtryk for alle de omkostninger og forpligtelser der er i hele løbetiden.

Banker og andre låneudbydere skal oplyse om ÅOP, så det er derfor let at holde øje med, men desværre har mange danskere ikke nok fokus på satsen, da den er “fremmed” og ukendt. Kig dig derfor omkring, inden du beslutter dig for en udbyder og vælg den billigste løsning.

Relateret på Danmarksindekset: Guide til det billigste lån

Vi håber du kan bruge vores råd og anbefalinger, hvis du skal i gang med at ansøge. Det er i hvert fald afgørende at du gør dit forarbejde ordentligt, fokuserer på ÅOP-satserne og kreditomkostningerne, og låner penge med omtanke. For flere inputs, finder du her 7 gode råd inden du laver forbrugslån. Der er desværre mange danskere som er underinformeret, inden de søger penge, og du bør lave samme fejl.

DMCA.com Protection Status