Hvor skal jeg rejse hen i 2020?

Hvor skal jeg rejse hen?

Er du ved at brænde inde af rejselyst, men i tvivl om hvor turen skal gå hen? Der er rigtig mange muligheder og skønne steder rundt i verden, så det er på alle måder en svær beslutning.

Ikke mindst fordi der findes mange forskellige former for rejser. Der er den afslappende charterrejse på stranden, den kulturelle tur eller den aktive ferie. Vi har derfor valgt at give inspiration til forskellige typer rejser. Fælles er at alle destinationer hører til blandt de populære.

Vietnam – Kulturel og spændende

Vietnam er et fantastisk land, der virkelig er blevet et udbredt rejsemål for mange danskere og med god grund. Du finder lidt af det hele i Vietnam. Der er smukke Sapa, nord for hovedstaden Hanoi, hvor der er fantastisk at trekke. Selve Hanoi by er en oplevelse i sig selv, med masser af scootere, travlhed og et spændende byliv hvor der hele tiden sker noget.

Hoi An er den mest hyggelige by, ikke særlig stor, men rigtig hyggelig at gå rundt i. Dels er der mange små butikker, masser af lanterner og boder hvor man kan købe lækker mad og snacks.

Mange vælger også at besøge Ho Chi Minh, selvom vi mener dagene er brugt bedre andre steder i Vietnam, men det er jo en smagssag. Uanset hvad er Vietnam en rigtig god destination for både par og familier, så længe børnene har en vis alder.

Budapest – Den afslappende ferie

Budapest er en hyggelig og gammel by, med mange flotte bygninger og gode spisesteder. Prisniveauet er generelt meget lavere end i Danmark, hvilket betyder du kan spise gourmetmad til ingen penge. Vi anbefaler du udnytter muligheden til at besøge mindst én af deres Michelin-restauranter. Det kan gøres for ca. 5-600 kr. pr. mand.

Sporvognen der går igennem Budapest by er samtidig med til at sætte en speciel stemning, ligesom Donau er perfekt til bådture eller hvis du vil gå en tur på den modsatte side af byen. Budapest er et oplagt valg hvis du ønsker en billig, men god ferie.

Sydafrika – Smuk og enestående

Sydafrika er på mange måder et enestående land, hvis du vel og mærke holder dig fra Johannesburg da det er en by fyldt med kriminalitet. I både Cape Town, Drakensberg og Vinland gemmer der sig fantastiske oplevelser – for ikke at nævne safarien.

Sydafrika er et land der har det hele, der er smukt og enestående over det hele, så det bliver helt sikkert en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er bestemt dyrere at tage til Afrika, kontra rejser inden for EU, men oplevelsen er til gengæld mange gange større og mere unik.

Safarien er et must og årsagen til at mange overhovedet tager til Sydafrika. Det samme bør være tilfældet for dig! Det er ganske vist en af de dyreste ting ved turen, men bestemt det hele værd.

Cape Town byder på lækre spisesteder og aktiviteter tæt på byen. Lions Head, Boulders Beach og Chapmans Peak er eksempler på hvor smuk naturen er og aktiviteter man kan begive sig ud i.

Vinland er velvære på den store klinge med masser af forskellig vin, flotte vinmarker og total afslapning.

Drakensberg er begivet af de smukkeste bjerge og omgivelser, så hvis du elsker at vandre og tage på ture, er det helt klart stedet at tage hen. Det er helt klart bedre end at bruge dagene i Garden Route, selvom det står omtalt mange steder.

Hvis du har brug for insidertips eller anbefalinger til de forskellige destinationer eller rejser generelt, kan Rejsestien helt sikkert være en god hjælp. Her kan du få inspiration til både madsteder, oplevelser og meget mere.

Peru og Machu Picchu

Ønsker du at drage til det sydamerikanske kontinent vil Peru uden tvivl være et godt valg. Landet rummer flot natur, hvis du ønsker en aktiv ferie og så er kulturen i Sydamerika bare noget andet.

Machu Picchu er en af de mest kendte seværdigheder i Peru, så det bør helt sikkert være en del af din rejse, men landet rummer meget mere end det. Prisen for at komme dertil er relativ pebret, men når du først er ankommet, er priserne mere overkommelige.

Bemærk at den sydamerikanske mentalitet godt kan være lidt mere barsk end vi er vant til, alt efter hvor du drager hen.

Brug for at spare lidt til ferien?

De fleste danskere vil have brug for at spare lidt penge op til ferien og det vil du gøre klogt i. Der findes mange måder at sænke ens månedlige omkostninger på og få flere penge mellem hænderne.

Du kan som altid sænke dine byture, restaurantbesøg etc. og sælge brugte ting, for at få lidt mere råderum. Samtidig gør du klogt i løbende at sammenligne og tjekke dine abonnementer, så du ikke betaler mere end nødvendigt. Det kunne være alt fra mobilabonnementet, bredbåndet, a-kassen og til forsikringerne. Prisas er en af flere sammenligningstjenester, der med fordel kan benyttes.

Vi håber du bruge vores forslag som inspiration til hvor din næste rejse skal gå hen.

Opdateret 4. marts 2020

DMCA.com Protection Status