Hvordan laver man gulvisolering – og hvad koster det?

Først og fremmest: hvad er gulvisolering?

Gulvisolering er en dyr form for isolering, men også en meget vigtig form. Ikke nok med at du sparer mange penge på varmeregningerne, så har det også en del at sige ift. indeklimaet. Klimaet i boligen bliver med garanti meget bedre, hvis der bliver lavet ordentlig gulvisolering.

Danmarksindekset ser nærmere på emnet i denne artikel. 

Fordele ved gulvisolering

Ikke nok med at du kan spare penge på at få lavet ordentlig gulvisolering, så gør det også en stor forskel ift. dit og din families helbred.

Hvis et gulv ikke er isoleret ordentligt, er gulvet koldt. Og hvis man går rundt på en koldt gulv, får man kolde fødder. Hvis der er et sted kroppen er meget sårbar overfor forkølelser, m.v., så er det fødderne. Varmen forsvinder direkte ud af kroppen, hvis man går rundt og fryser om fødderne.

Derfor er det super vigtigt – ikke kun økonomisk, men også for familiens helbred, at der er gulvisolering.

Når det kommer til at isolere en bolig, anbefaler Danmarksindekset aldrig at du selv udfører isoleringsarbejdet. Hvis man selv udfører det risikerer du, at mange ting går galt. Derudover så får du heller ikke nogle papirer på at der er udført isolering i din bolig, som du ville gøre, hvis du fik udført isoleringsarbejdet af en isolatør eller håndværker.

Men siden du læser dette, må du have en interesse i selv at lave gulvisoleringen – og vide hvordan man selv laver det. Gør-det-selv kan være fristende, men vi anbefaler du lader professionelle håndterer opgaven, da du ellers kan få bøvl med diverse forsikringsselskaber.

Hvad koster det at få lavet gulvisolering?

Gulvisolering er en rigtig god ide at lave – og det er faktisk meget billigt. Faktisk har en typisk opgave allerede tjent sig hjem efter 4-6 år – og når gulvisoleringen har tjent sig hjem, kører du med rent ‘overskud’ – og dine venner og familie vil være misundelige på din lave varmeregning.

Danmarksindekset har set nærmere på de generelle priser, du kan forvente. Det er klart, at firma, omfang og materiale alle har en centrale indflydelse på prisniveauet.

Priserne er således:

  • 100 kvm – 30.000 kroner
  • 120 kvm – 36.000 kroner
  • 140 kvm – 42.000 kroner
  • 160 kvm – 46.000 kroner
  • 180 kvm – 52.000 kroner
  • 200 kvm – 60.000 kroner

Som du kan se, er priserne selvfølgelig ikke meget lave – men du skal tænke på at det er alt inklusive. Håndværkeren sørger for det hele – materialer, hvordan det skal laves, og alt sådan noget.

Når du har betalt – fx de 30.000 kroner, så skal du ikke foretage dig yderligere – det skal din håndværker nok stå for.

Skal jeg få lavet gulvisolering?

Et godt spørgsmål.

Det afhænger naturligvis af rigtig mange ting. Ud fra et økonomisk synspunkt, er det en rigtig god investering. Men der er rigtig mange andre punkter, der også skal spille ind i beslutningen. Som sagt tidligere i artiklen, har helbredet også en del at skulle have sagt.

Har du mulighed for at få lavet gulvisolering, er det en rigtig god ide. Ingen tvivl om det.

DMCA.com Protection Status