Jagt i Danmark

Jagt i skoven

Jagt er udbredt i Danmark, for vi har mange gode skove og natur, der kan anvendes til formålet. Dertil kommer en bred vifte af vildt og fugle, der ikke kun er sjove at skyde efter, men som ligeledes smager godt.

Jægerinstinktet kendes fra gammel tid og sidder fortsat dyb i mange danske mænd. Det er det instinkt der bliver tilfredsstillet under jagten.Vi ser nærmere på jagt i Danmark, med alt hvad det indebærer af traditioner og regler. 

Regler for jagt i Danmark

I Danmark har vi ca. 50 forskellige pattedyr og omkring 300 forskellige fuglearter. Det er bare langt fra alle dyr der må jages og du bør være fuldt orienteret om hvilke, inden du begiver sig afsted.

Der gælder en del regler for jagt i Danmark som du skal overholde. Det indebærer specielt følgende 3 områder:

  • Regler for hvilke dyr du må jage.
  • Regler for i hvilken periode du må skyde.
  • Du skal have jagttegn med dig.

De fleste erfarne kender til jagtsæsonen og den er lavet, så dyrene har fred til at yngle. Sæsonen for vildt går normalt fra september til januar. Råbukkejagten tillades dig fra midt maj til midt juli.

Jagttegn er et must

Du behøver ikke kende samtlige regler om jagt, lovgivning og natur til punkt og prikke, for at kunne drage afsted. De er nemlig lange og ret omfattende, men tegnet er et must for alle deltagende.

Så hvis du ikke allerede har taget det, gælder det om at komme i gang. Det behøver ikke tage mere end 3-4 weekender, så det bør være muligt at presse ind i hverdagen.

Hos Jægerforbundet kan du se mere om alle de relevante lovgivninger der kan blive aktuelle. Men det mest afgørende er vores 3 punkter ovenfor.

Traditionerne

Der er mange traditioner forbundet med jagten i Danmark og mange vælger at starte tidligt. Det betyder at man mødes til morgenmad/brunch, hvorefter man går i krig på fuld mave.

Når man så har været i gang, sluttes dagen af med at kåre den skarpeste skytte, efterfulgt af et nyt festmåltid. Her har du større frihed til at drikke øl og hvad du ellers har lyst til.

Mange vælger tilmed at tilberede fangsten, så man ender med at spise, det der er skudt ned.

Mangler du godt jagtudstyr?

Der er ingen tvivl om at godt jagtudstyr er afgørende for at du har en succesfuld oplevelse og alt det rette udstyr  til at håndtere det vildt i fanger. Eller tilbehør der kan gøre det nemmere at få nedlagt de dyr du jager.

Det kan være noget så banalt som gode stole, plejeprodukter, en skydestok, kamera, kikkerter og lokkekald. Alt sammen noget der kan effektivisere og give dig et bedre udbytte.

På Jagtogvildt.dk er de eksperter på området og det har en bred vifte af godt udstyr, både til selve jagten og til når du skal pleje dit udstyr eller håndtere jeres fangst. Gå aldrig ned på udstyret, som man siger!

DMCA.com Protection Status