Jakkesæt til børn er moderne igen

Det er ikke altid nemt at købe jakkesæt til børn. Jeg har selv prøvet dette gennem mange år. Jeg syntes ikke, at drenge skal dukke op til et bryllup eller en festlig begivenhed i cowboybukser og fritidssko.

Børn må også gerne lære at være klædt pænt på. Dette er efter min mening en måde at vise respekt for vedkomne, der har inviteret til fest og at vise, at man har glædet sig. Jakkesæt til børn er morderne igen.

Når man vælger et jakkesæt til barnet, skal det naturligvis være med og have lov til at udtrykke sin mening og smag om tøjet. På den måde, får barnet også en god oplevelse ud af det og er med til at vælge noget, han syntes om og vil være stolt over at gå i.

5 tips til at vælge børne jakkesæt

Jakkesættet skal sidde pænt – det vil sige, at det ikke må sidde for stramt og det må sandelig heller ikke være for stort – forbi man håber og ønsker, at barnet så kan passe det næste år igen. Sandsynligheden for dette er minimal. Man kan altid sælge jakkesættet i avisen igen. Og man får som regel gode penge for disse, da de jo ikke er slidt.

Det er vigtigt at længden på buksen er tilstrækkelig. Buksen skal helst have et ”knæk” forneden – så er det langt nok og går ikke ned og skoene og ej heller er for kort. Ærmerne skal være lange nok, ellers er det ubehageligt at bevæge sig i.

Barnet kan ikke strække armene ud og føler sig fastklemt. Der skal være nok plads/bredde i skulderne. Det skal være således at barnet føler sig behagelig tilpas og kan bevæge sig.

Her et 5 gode tips til at vælge børne jakkesæt:

  • Sørg for at bukselængde passer – buksen skal gerne have et knæk forneden. Så er længden som regel lige perfekt.
  • Sørg for at ærmerne er lange nok, så barnet kan strække armene ud. Når armen er strakt ud, skal ærmet gerne fortsat dække noget af håndledet.
  • Vælg ikke et jakke sæt, der er lavet af for meget kunststof – man sveder i det og kommer hurtig til at lugte i det.
  • Sørg for at der er bredde nok ved skuldrene – ellers føler barnet sig fastklemt i tøjet.
  • Sørg for at pænt neutralt sæt, der passer til alle farver skjorter og slips – som regel et mørkt sæt!

 

Kan brugtkøb være en ide?

Brugt tøj – altså brugt jakkesæt er altid en god løsning, hvis man ikke lige har lyst til at gå ud i byen og bruge en masse penge på et sæt tøj, der ikke nødvendigvis passer næste år. Der er mange penge at spare.

Vigtigt er det at man tager barnets mål og derefter sørger for at få oplyst målene på jakkesættet til salg. Det er ærgerligt at købe et sæt, der er for lille eller alt for stort. Det kan også være svært at se farven på jakkesættet og derfor er det vigtigt at billederne af jakkesættet er gode og klare.

Hvis du gerne vil læse flere gode tips og om de vigtige overvejelser som forældre, kan du gøre det her. Her belyser de emner som voksealderen og diverse tøj alternativer, der ikke er gennemgået i denne artikel.

DMCA.com Protection Status