Lån penge til rejsen

Lån til rejse

Hvis det ikke er nok for dig at tilbringe sommeren med at se palmer, sol og strande gennem computer- eller smartphoneskærmen, er du nødt til at rejse sydpå. Men det koster penge at booke flybilletter, hotelværelser og spise ude, selvom de sydeuropæiske priser er lavere end de danske.

De danskere der ikke er draget afsted allerede, er ofte blevet hjemmet af økonomiske årsager. Danmarksindekset ser derfor nærmere på mulighederne for at låne til rejsen. 

Du kan låne til rejsen online

Der findes rigtig mange udbydere af lån online, og deres tilbud varierer en del. Ved langt de fleste udbydere vælger man selv, hvor mange penge man vil søge og hvor lang tid man har brug for dem. Alt efter hvor meget du låner, og hvor lang tid du bruger på at betale pengene tilbage, vil renten svinge.

Den overordnede hovedregel er, at jo længere du har pengene og desto større beløb, desto dyrere bliver de samlede omkostninger.

Ved rigtig mange udbydere er det muligt at låne penge online til en fornuftig ÅOP, specielt hvis du gør dit forarbejde ordentligt. Det indebærer at du får indhentet flere tilbud, så du sidder tilbage med flere muligheder på hånden og derfra kan vælge det billigste

Efter der er blevet indført et ÅOP-loft på 25%, har det ligeledes bidraget til at de dyreste lån er væk og det har givet et online lånemarked, der er mere attraktiv for dig som kunde. Der kan dog fortsat være væsentlige forskelle i bankernes renteniveauer, så husk at sammenligne deres renter og ÅOP-sats, inden du tager en beslutning.

Gør du det indledende arbejde grundigt, kan du prøve at sammenholde kreditomkostningerne på det billigste og dyreste lånetilbud. Den forskel vil reelt være din besparelse.

Se også: Guide: Det billigste lån

Gør det med omtanke

Det er altid vigtigt at du gør det med omtanke, hvis du overvejer at låne penge. Særligt når det er til forbrug, som en rejse, nyt fjernsyn eller lignende.

Uanset hvor billig en løsning du finder, vil du blive pålagt oprettelsesgebyrer, renter og løbende omkostninger. Det vil derfor påvirke din privatøkonomi markant, hvorfor det bør gøres velovervejet. Ofte vil et par måneders opsparing være et godt alternativer.

DMCA.com Protection Status