Musikfestivaler i Danmark

Festival billede

Er du glad for musik, en lunken øl og gode oplevelser med dine venner, har du sikkert været på en festival eller to. Har du ikke, er der håb forude – Danmark bugner nemlig over af mange forskellige og fede musikfestivaler.

Der er noget at finde til en hver smag, men det kan være svært at vælge og at danne sig et overblik. Her er der heldigvis lidt hjælp til dig, der gerne vil vide, hvilke forskellige musikfestivaler der findes i Danmark, og måske finder du ud af, hvor du skal købe billetten til.

Overblik over festivaler i Danmark

Danmarksindekset ser nærmere på de mest populære i landet og hvad der er på programmet hvert år.

Roskilde Festival

Den gamle klassiker kender de fleste. Roskilde Festival har været i her i 45 år og er Nordens største. I år var mere end 130.000 festivalgængere forbi Dyreskuepladsen på Roskilde for at nyde flere forskellige internationale kunstenere, blandt andet på den kendte Orange Scene.

På Roskilde ligger gæsterne i camps og sover i telte rundt omkring på et stort campingområde, og de fleste kommer allerede adskillige dage før selve musikken starter for at drikke øl, feste og høre upcoming musik rundt omkring.

Roskilde er et sikkert valg for den glade festivalgænger, da deres besøgende musikere spænder over mange forskellige genrer. Roskilde Festival bliver afholdt i slutningen af juni eller starten af juli.

Northside

En anden populær festival er Northside. Den bliver holdt i Århus i Juni og varer tre dage. På Northside opholder man sig kun på festivalpladsen i løbet af dagen, da man ikke camperer der, men sover hjemme eller rundt omkring i byen. Northside er ny og blev første gang afholdt i 2010. I år deltog 35.000 personer.

Tinderbox

Tinderbox er en helt ny festival, der for første gang blev afholdt i år. Det er skaberne af Northside, der har startet Tinderbox op i Odense. Festivalen fik en del opmærksomhed, da de, på trods af at være helt nyopstartet, da de blandt andet havde både Robbie Williams og Major Lazer på programmet.

Smukfest

Smukfest er Danmarks tredje største festival og bliver afholdt i Skanderborg i august. Princippet er det samme som på Roskilde, hvor gæsterne bor i telte på campingområdet, men segmentet er en del anderledes. Smukfest har valgt sloganet ‘Danmarks smukkeste festival’, da koncerterne bliver spillet i smukke omgivelser i en skov.

Andre

Er man til en hel anden musikgenre, er der også muligheden at tage til Copenhell, der foregår på Refshaleøen i København i juni. Det er Danmarks største metalfestival, og er meget populær for metalfans.

Derudover er der også Copenhagen Jazz Festival, der bliver afholdt i starten af juli. Festivalen er en lang række forskellige jazzkoncerter, der bliver afholdt rundt omkring i København. Man betaler ofte for den enkelte koncert, og både en række anderkendte internationale jazzmusikere spiller koncerter hvert år, såvel som upcoming musikere.

Dette er kun et udpluk af musikfestivalerne i Danmark, der er langt flere.

Skal du selv holde fest?

Skal du selv i gang med at holde en større fest, kan du hurtigt få brugt for et velspillende band. Og selvom festivalbands er rigtig dygtige og underholdende, koster de bare kassen. Flere penge end de fleste har i budgettet.

Men navnene behøver bestemt ikke være kendte for at være gode.

DMCA.com Protection Status