Skal jeg købe eller lease bil?

Smart bil

Når man skal have en ny bil er der mange overvejelser, der skal gøres. Hvilket mærke bil skal det være? Hvilken type, hvilken motorstørrelse osv. Dertil skal man gøre sig nogle seriøse overvejelser om hvilken type køb man skal gøre.

Skal man købe en bil på den velkendte traditionelle måde eller skal man lease den. Og hvilken form for leasing skal det være. Ja, spørgsmål er der mange af og her er en guide, som kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.

De mest centrale overvejelser

Om du skal købe eller lease en bil, kommer an på mange forskellige ting. Hvilket stadie i dit liv er du på? Hvilke midler har du? Hvad er dine behov osv. Vi stiller her en række af de vigtigste spørgsmål og svarene bør være med til at definere, hvad der er det rigtige for dig.

Hvad er mit budget?

Først og fremmest skal du kigge og evaluere dit budget. Har du overskud til at betale de relativt høje førstegangsydelser når du skal købe en bil. Oftest er der tale om en udbetaling på 20% i forhold til bilens nypris. Dette kan ofte være et højt beløb når man skal købe en ny bil.

Hvis du ønsker at lease kan du derimod slippe med et mindre beløb, men til gengæld skal du betale højere månedsydelser end du ellers ville gøre hvis du købte en bil. Leasing giver dig en finansiel tryghed i den forstand at du har den samme månedlige ydelse uanset hvor ofte bilen skal serviceres eller repareres. Så længe du holder dig inden for den årlige kilometer ramme, som er blevet aftalt imellem dig og leasingselskabet.

Hvad er mine behov?

Dit kørselsbehov kommer til at spille en væsentlig rolle i forbindelse med leasingen af en bil. Det forholder sig således at prisen på at lease en bil hænger sammen med det antal kilometer du kører om året. Jo større behovet er desto dyrere bliver det.

Det er ligeledes værd at sætte sig ind i de forskellige leasingløsninger på markeder, da de har hver deres kendetegn og fordele. To af de mest udbredte er privatleasingen og flex leasingen.

Hvis du af en eller anden årsag kører flere kilometer end aftalt, kommer du til at betale et gebyr pr. kørt kilometer. Dette kan blive meget dyrt og ødelægge hele budgettet. Derfor er overvejelserne omkring kørselsbehovet meget vigtige. Især fordi du binder dig i en treårig periode, så du skal være sikker på at dit kørselsbehov ikke kommer til at ændre sig.

Hvor længe vil jeg have bilen?

Ønsker du at skifte til en ny bil hver andet eller tredje år? Eller foretrækker du at beholde den i en længere periode. Dette er et centralt spørgsmål når du skal vælge imellem køb eller leasing. Hvis du ønsker at køre i en ny bil hvert tredje år kan du med fordel lease en bil, sålænge de andre overvejelser er på plads. Hvis du ønsker at købe, kan det bedst betale sig at beholde den samme bil i fem år eller derover.

Hvilken type bil vil jeg have?

Hvilken bil drømmer du om? Det er klart at det er modeller i den dyrere ende, som er mere attraktive at lease, end de mindre og billigere biler. I det øjeblik du beslutter dig for at lease en bil skal du ikke bekymre dig om dens faldende værdi, osv. Man kan sige at jo dyrere bilen er desto mere er der at spare.

DMCA.com Protection Status