Søgemaskineoptimering (SEO)

Hvad er det for en størrelse?

Danmarksindekset.dk er kendt for at tage fokus på alle emner og brancher der vedrører firmaer og personer i Danmark. I denne omgang er sigtekornet indstillet mod begrebet søgemaskineoptimering.

Det er et begreb der stammer fra det amerikanske Search Engine Optimization, forkortet SEO. Et meget vigtigt område, hvis du ønsker gode placeringer i søgemaskinerne.

 

En introduktion til søgemaskineoptimering

Man skal betragte søgemaskineoptimering (SEO) som en on-site del og en off-site del. Den ene del foregår på selve websites, mens det andet foregår eksternt, primært via linkbuilding. Du vil kunne læse mere om linkbuilding længere nede på siden.

Hvad angår on-site optimeringen, så er der en lang række initiativer du kan lave. Det vil være alt for overvældende og uoverskueligt at nævne dem alle, for SEO er et stort område.

Det er derfor der findes guides for begyndere, lidt trænede og mere erfarne personer. Internettet er en stor vidensdatabase og det er ikke anderledes, hvis du søger på dette begreb.

Du kan finde en god gør det selv SEO guide her, hvor du kan komme i gang med en række af de vigtigste tiltag.

I denne artikel vil jeg nøjes med at nævne 3 vigtige områder, på selve websitet:

1. Unikke sidetitler

Det er afgørende at dine sider har unikke sidetitler og at disse titler rammer de søgeord, som du gerne vil rangere på. Samtidig bør de dække over det indhold der er på siden.

2. H-tags og godt indhold

Har du overskrifter på hjemmesiden bør du sikre dig, at det er H-tags. Samtidig skal dit indhold være spændende og have et godt niveau. Indhold er ikke bare indhold, hverken for besøgende eller søgemaskinerne. Kvaliteten har en stor betydning.

3. Undgå dobbeltindhold

Alt for mange hjemmesideejere har desværre dobbeltindhold på deres side og det skyldes typisk ren og skær uvidenhed. Du kan selv lave en test; kan din side både tilgås med og uden www foran domænenavnet?

Hvis JA – så har du dobbeltindhold. Der er dog mange former for dobbeltindhold, som er endnu være end dette. Så sørg for at alt din indhold KUN kan findes på 1 URL.

Med og uden WWW tolkes eksempelvis som to forskellige sider, ligesom det vil være tilfældet med domæne.dk/mormors-cykler og domæne.dk/mormors-billige-cykler.

 

Linkbuilding er en vigtig del

Linkbuilding er den anden side af søgemaskineoptimering, men bestemt ikke mindre vigtig. Der er bred enighed om at denne indsats er en forudsætning for at opnå gode placeringer, på de konkurrenceprægede søgeord.

Du bør derfor selv gøre en indsats og alternativt søge professionel hjælp. Det er et ret kompliceret område, hvor man hurtigt kan komme galt afsted.

Til en start kan du læse denne linkbuilding guide, som kan hjælpe dig i den rigtige retning.

DMCA.com Protection Status