Guide til indretning af badeværelse

Når du skal indrette dit badeværelse, er det vigtigt at tænke på at gøre det hele så nemt som muligt, så alle tingene er let tilgængelige. Du bestemmer selvfølgelig helt selv hvordan du har lyst til at indrette dit badeværelse, men for at få mest mulig fornøjelse ud af det, findes der masser af gode råd og tips til hvordan du gør det bedst.

Danmarksindekset har her lavet en guide med vores tips til indretning af badeværelse. Læs den hvis du selv skal i gang med et nyt projekt. 

Sådan indretter du badeværelset

En af de vigtigste aspekter er størrelsen på rummet. Det bør have en stor indflydelse på de valg du træffer. Mange vælger at sætte toilettet først i rummet da det er det mest brugte på badeværelset, og så ligge brusekabinen afskærmet og længere tilbage i rummet.

Det giver lidt mere privatliv, og man kan gå i bad i fred og ro. Det er også bedst og mest praktisk at have håndvasken og eventuelle skabe helt tæt på toilettet så folk slipper for at rende frem og tilbage.

Specielt valget af skabe og badeværelsesmøbler er afgørende for den stil du ender ud med. Farve, design og udtryk bør derfor vælges nøje.

Se også: Skabe til badeværelset

Selvom badeværelset er et af de rum i huset du benytter dig det mindste af, er det stadig rart at du får det indrettet rigtigt og at det er et dejligt rum at træde ind i. Derfor er der nogle ting du er nødt til at overveje grundigt inden du går i gang.

De vigtigste overvejelser

Nogle af de vigtigste overvejelser inden du starter med at indrette, er at du først og fremmest skal tænke på hvad det er du har af ideer og hvad du godt kunne tænke dig at få gennemført. Uanset om det bare er udseendet af din håndvask, valget af fliser eller måske et badekar.

Kombinationen mellem praktik og look

Det vigtigste er at du får udarbejdet den helt rigtige kombination af hvad der er mest praktisk, og hvordan du gerne vil have at det ser ud. De materialer du vælger kommer til at afspejle den stil du gerne vil fremvise, men hvis du ikke har alverdens penge til rådighed, kan du sagtens få det som du gerne vil alligevel.

Det handler bare om at være kreativ, og kigge nogle andre steder end kun de butikker der lever af at sælge udstyr specifikt til badeværelset. Hvis du bare vil indrette dit badeværelse på overfladen med planter, lys, mindre genstande eller andet, kan du i princippet bare gøre som du har lyst til, det bestemmer du selv.

Skal rummet indrettes fra bunden? Husk vådrumsetablering, afløb mm.

Skal du indrette det helt fra bunden af, er der flere regler du er nødt til at overholde. Det er ting som for eksempel vådrumsetablering, placering og andet i forhold til afløb i rummet, eller forskellige rørinstallationer.

Der er den bedste løsning at få fat i en fagmand fra starten af, der ved hvad han laver og der ved hvad du må og ikke må. De kan guide og hjælpe dig med at få det hele rigtigt i første omgang. Er det en nødvendighed for dig at du også kan bruge dit badeværelse som vaskerum, er det meget vigtigt at du har husket ekstra udsugning.

Ellers bliver rummet fugtigt og  giver rummet fugt. Der er flere regler at tage hensyn til, og er du i tvivl, findes der et bygningsreglement du kan gennemgå først.

DMCA.com Protection Status