Jakkesættet – Danskernes foretrukne festtøj

Jakkesættet - danskernes foretrukne festtøj

Der er mange måder at klæde sig på og det gælder specielt når man skal til festlige begivenheder. Der er dog ét outfit, som langt de fleste mænd sværger til; jakkesættet.

Vi ser på jakkesættets mange fordele og hvorfor det er et godt valg, til nærmest alle festlige begivenheder. Se meget mere her.

Du bliver mere stilfuld

Der er ingen tvivl om at et jakkesæt vil være med til at gøre samtlige mænd mere stilfulde og smarte i looket. Det får dig til at ranke ryggen lidt ekstra og får dig til at skyde brystkassen mere frem.

Kropsholdningen bliver bedre og det samme gør din stil. Du kommer til at virke som en succesfuld mand, med styr på livet. Ikke mindst fordi mange associerer jakkesæt med erhvervsledere, politikere og andre ‘vigtige’ personer med succes.

Der er kort sagt stor forskel på at komme i skjorte og jakkesæt, eller en polo med blazer. Ja, vælger du bare at komme i et par jeans og skjorte, kan det sagtens se pænt ud. Du får bare ikke det samme look og stilen bliver hurtigt mere afslappet.

Du ligner en ‘rigtig’ mand

Én anden årsag til at jakkesættet er mændenes foretrukne festtøj, er at man kommer til at ligne en rigtig mand. Dette uanset om man er 18, 25 eller 30 år.

Forstået på den måde, at man ligner en moden og voksen person, ikke kun fysisk, men også mentalt. Det er i hvert fald opfattelsen hos rigtig mange kvinder. Og dem er manden jo i høj grad underlagt, hvis man ønsker at imponere det modsatte køn.

Jakkesættet bidrager til at du ser voksen ud, på den gode måde, selvom der stadig findes mange gode jakkesæt, med ungdommelige udtryk. Det er disse der bør vælges til konfirmationer eller hvis du skal købe nyt sæt som teenager.

Se også: Valg af jakkesæt til konfirmationen

Jakkesættet kan bæres i mange sammenhænge

Der er ingen tvivl om at de to største grunde til at jakkesættet er så udbredt, skyldes to stærke drivere:

  1. Det er fleksibelt og kan bæres i mange sammenhænge.
  2. Traditioner i familien.

Det første er at de er så fleksible, at de kan bæres i rigtig mange sammenhænge, ikke kun til fest. Det kan ligeledes være til arrangementer, på arbejdet eller lignende. Når du køber et jakkesæt, kan du derfor have tøj til mange begivenheder. I modsætning til hvis du fx. investerer i en smoking.

Det andet er de traditioner, der findes i alle danske familier. Hvis man er opvokset med at søskende og forældre bærer jakkesæt, så bliver det hurtigt en naturlig del af ens påklædning. Prismæssigt er det ikke fordi det er meget dyrere end fx. smokingen, men det kan bare anvendes så meget oftere.

Samtidig vil en polo/skjorte med blazer bare aldrig give det helt samme udtryk. Omend det kan være et godt valg for teenagere, der jo gerne skal fastholde et ungdommeligt look.

Vi kan anbefale dig tjekke de 10 simple regler om jakkesættet på Metromand.dk. Så du ikke begår de klassiske fejl, hvis du er ny på området.

DMCA.com Protection Status