Sådan skaber du et godt køkkenmiljø

Køkkenmiljøet er en vigtig del af sundheden og et velfungerende køkken, hvor det er behageligt at opholde sig.

Miljøet bliver påvirket af mange faktorer og Danmarksindekset.dk har set nærmere på hvordan du skaber et godt køkkenmiljø. Et sted hvor du får lyst til at lave mad og kan gøre det uden snavs og urenheder. Læs mere i denne artikel. 

Vi har valgt at inddele køkkenmiljøet i tre overordnede grupper.

1. Emhætte der fjerner lugt og damp

Der er emhætter i rigtig mange danske hjem efterhånden og det er positivt. Den er nemlig effektiv når der skal fjernes lugt og damp fra køkkenet. Det kan være du er ved at koge kartofler, eller svitse kødet af.

Uanset hvad stiger der mange partikler til vejrs og de bør suges op, før de sætter sig alle mulige steder. Eller skaber et meget fugtigt rum. Det bidrager emhætte til.

Du kan læse mere om emhætter og filtertyper her, hvor vi har set nærmere på det.

2. Omhyggelig håndtering af kød, æg mv.

Et andet vigtigt område er håndteringen af dine råvarer. Kød og æg kan rumme salmonella og andre sundhedsskadelige ting. Du bør derfor altid vaske dine hænder efter kontakt med disse, eller udskifte spækbræt hvis du skal skære flere ting ud.

Du må ALDRIG blande frugt, brød og grøntsager med råvarer som æg eller kød. Det er en fejl alt for mange danskere begår. En anden del af den omhyggelige håndtering er, at husker at vaske bordet rent, hvis der fx. ligger kødsaft.

3. Grundig rengøring

I forlængelse af punkt 2, så er en grundig rengøring meget vigtigt. Jo mere snavset og beskidt der er, desto mindre lyst har de fleste til at lave mad.

For ikke at nævne hvilken påvirkning det kan have på din mad, da der hurtigt kommer til at lægge mange bakterier og snavs. Så rengør køkkenet efter brug og hold det pænt rydeligt. Hvis du er i tvivl om hvilke rengøringsmidler der er gode, kan du få inspiration i videoen nedenfor.

Video med rengøringsekspert

Der er ingen tvivl om de rette rengøringsmidler spiller en væsentlig rolle for rengøringen af køkkenet. Dels for at tænke på miljøet og dels for at opnå det bedste resultat.

Det er derfor Danmarksindekset viser dig denne video med ekspert Louise Grønhøj og hendes anbefalinger.

DMCA.com Protection Status